A Bajai Halfőző Fesztivál idején várhatóan ismét több tízezren látogatnak el városunkba. Az ünneplő tömegben, a halfőző asztalok közelében és a rendezvények idején sem feledkezzenek meg azonban értékeik védelméről. Kellő óvatossággal, odafigyeléssel megelőzhető, hogy kellemetlen bűncselekmény áldozataivá váljanak.
 
A nagyobb szabadtéri rendezvényeken gyakran megjelenő zsebtolvajok legtöbbször a sértett figyelmetlenségét használják ki, és tulajdonítják el a pénztárcákat, mobiltelefonokat. A fesztivál ideje alatt, a várhatóan nagyobb tömegben is mindig ügyeljenek arra, hogy ezek mások számára nehezen elérhető helyen, jól elrejtve legyenek. Lehetőség szerint csak a legszükségesebb értéktárgyakat tartsák maguknál és a tömegben többször is ellenőrizzék azok sértetlenségét A főzőhelyeknél még egészen rövid időre sem hagyják őrizetlenül értékeiket, ugyanis a tolvajok minden apró alkalmat megragadnak, hogy eltulajdonítsák azokat.
 
A tolvajok szinte mindig csoportosan tevékenykednek, és a bűncselekmény elkövetése előtt az Ön figyelmének elterelésére törekednek. Kedvelt trükkök: az áldozat tudatos oldalba lökése, vagy ruhájának szándékos bepiszkítása és a tisztogatás közbeni "segítsége", cigaretta vagy tűzkérés
A fesztivál idejére leparkolt gépjárművükben sosem hagyjanak az utastérben mások számára is jól látható helyen értéktárgyat, azt lehetőleg a csomagtérben helyezzék el.  
Ha mégis megtörtént a lopás, és ezt észlelik, ne szálljanak szembe a tolvajjal! Hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget! Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessék le a zárat, ha pedig a bankkártya tűnt el, azt azonnal tiltassák le!
 
Amennyiben jogsértő cselekményt észlel, vagy bűncselekmény áldozatává válik, haladéktalanul forduljon a legközelebbi rendőrhöz, vagy hívja a 107, 112-es segélyhívók egyikét.
 
A fesztivál idején a Szentháromság téren és a Petőfi-szigeten található információs pavilonokban rendőr segíti majd a szervezők munkáját. Nem csak a fesztivál területén, hanem a városban is megerősített létszámmal lesz jelen a rendőrség, és folyamatos járőrözéssel kívánja megelőzni az ingatlanokkal szembeni bűncselekményeket.    
 
Minden kedves látogatónak kellemes szórakozást kívánunk!
Bajai Rendőrkapitányság

Városmarketing gyémánt

Kapcsolat

6500, Baja
Széchenyi utca 4-6. bejárat a Déri Frigyes sétány felől
79-420-811
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A bajai halászlé receptje

A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a főzésnek!
A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz... bővebben

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Név:*
E-mail:*