dr. Vörös Róbert arany halfőző mester receptje

Bajai Beszélős Halászlé nyolc fő részére:
Hozzávalók: 4 kg ponty, 4 evőkanál só, 4 gerezd fokhagyma, 40 dkg hagyma, 4 púpozott evőkanál törött paprika, 4 evőkanál paradicsomlé, 4 db cseresznyepaprika, 6 liter víz, gyufatészta
Előkészítés: A pontyot megtisztítom, majd sűrűn, mélyen beirdalom, és két ujjnyis szeletekre feldarabolom. A halszeleteket a sóval alaposan bedörzsölöm. A hagymát apró kockákra vágom, négy gerezd fokhagymát (szegények csukája) szétnyomok, majd a halra szóróm. Legalább három órát hideg helyen állni hagyom.
Főzés: A halat bográcsba teszem, felöntöm a vízzel és forralni kezdem, tüzelőnek lehetőleg keményfát használok. Ha felforrt, a habját leszedem és a törött piros paprikával, paradicsomlével nagy lángon tovább forralom. Tíz perc elteltével a bográcsba helyezem a belsőségeket (a pukkantyújával együtt) és néhány egész cseresznyepaprikát dobok bele.
További harminc-negyven percig forralom. Ha a halszeletek felúsztak a lé tetejére, és a halászlé beszél (pufogva forr), kész is. Tálalás előtt a halszeleteket kiszedem a bográcsból. A levet igény szerint leszűröm és kifőzött gyufametélttel tálalom.

Városmarketing gyémánt

Optimum Solar

Kapcsolat

6500, Baja
Szentháromság tér 11.
79-420-811
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A bajai halászlé receptje

A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a főzésnek!
A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz... bővebben

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Név:*
E-mail:*